Hayat Kurtaran Bilgi

Bugün babam elinde büyük bir paket ile işten geldi. Önce anneme selam verdi. Sonra abimle bana “Çocuklar size hediyeler getirdim.” dedi. Hediyeyi duyar duymaz babamın yanına koştuk. Merakla paketi açtık. Babam bize çeşitli bilim ve kültür ansiklopedileri getirmişti. Abim “Baba bu kitaplar için teşekkür ederiz, ancak ben genelde internetten araştırma yapıyorum. İnternette her türlü bilgi var.” dedi.

“Haklısın oğlum. İnternette birçok bilgi var. Ancak internetteki bilgilerin doğruluğu konusunda sıkıntılar var. Bu getirdiğim kitaplar ise konunun uzmanlarınca hazırlanmış. Yani buradan öğreneceğin bilgiler daha doğru.” Annem “Babanız haklı çocuklar. Bilginin doğru olması çok önemlidir. İnternetteki bilgilerin doğruluğunu onaylayan bir kurum yok. Bazen çok yanlış bilgilerle karşılaşabiliyoruz. O yüzden doğru bilgi kaynağı her zaman olduğu gibi kitaplardır.”

Babam, “Evet. Annenizin dediği gibi doğru bilgi için kitaplar çok önemlidir. Peki, bu kitapları neden aldım biliyor musunuz?” Abimle beraber “Neden aldın babacığım?” dedik. Babam “Bugün bir arkadaşım anlattı. Kitaplardan öğrendiği küçük bir bilgi onun hayatını kurtarmış.”

Babam anlatmaya başladı:

“Arkadaşım orman idaresinde çalışıyor. Bundan 7-8 yıl önce komşu bir şehirde büyük bir orman yangını çıkmış. Yangına yardım için itfaiye ekibi göndermişler. Arkadaşım da bu ekiple birlikte gitmiş. Yangın çok büyükmüş. Havadan helikopterler yangını söndürmeye çalışırken, diğer ekip de yangının büyümesini önlemeye çalışıyormuş. İş makineleri ve itfaiye araçları yangınla mücadele ediyorlarmış. Bazen rüzgâr aniden yön değiştiriyor, alevler onlarca yılda yetişmiş ağaçlara sıçrıyormuş. Bir anda ortalık alev topuna dönüyormuş.

Yazının devamını Çamlıca Çocuk Dergisi 25. sayısından (Mart 2018) okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın